Perşembe, Ocak 2

Sağlık için temel öğün! O saatte kahvaltı kalbi koruyor, kanser riskini azaltıyor!

Gastroenteroloji uzmanı Prof., doğru zamanda kahvaltı yapmanın vücut sağlığı üzerinde derin etkisi olduğunu belirtiyor. Dr. Vedat Göral, sabah 6 ile 8 arasında kahvaltı yapmanın kalp krizi ve kanser gibi ciddi hastalıklara yakalanma riskini azaltabileceğini söyledi. prof. Dr. Göral, “Kahvaltı, biyolojik saatin düzenli çalışmasını sağlayarak yaşam kalitesini artırıyor ve ömrü uzatıyor.”

“KAHVALTI SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN TEMEL BİR ÖĞÜNÜR”

Kahvaltının sadece güne başlamak için değil, uzun vadede sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için de vazgeçilmez bir öğün olduğunu belirten Prof. Dr. Göral, şöyle konuştu: “Kahvaltı aynı zamanda mutlulukla da ilişkilendirilir ve günün en önemli öğünüdür. gün. Ancak kahvaltının anı da en az içeriği kadar önemlidir. Bilimsel çalışmalar sabah 6 ile 8 arasında kahvaltı yapmanın vücut sağlığına çok daha olumlu etkileri olduğunu göstermiştir. Sabah 6 ile 8 arasında kahvaltı yapanlar kolon kanseri, kalp krizi, ateroskleroz ve obezite gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltıyor. Ancak sabah 8'den sonra kahvaltı yapan kişilerde karaciğer yağlanması ve yüksek kolesterol gibi sağlık sorunları daha sık görülüyor” dedi.

'ÇOCUKLAR KAHVALTI YAPARSA BAŞARI ARTIR'

kahvaltı

Kahvaltının özellikle çocuklar için önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Göral, şöyle konuştu: “Kahvaltı yapan çocuklar derse daha iyi konsantre oluyor, daha enerjik oluyor ve akademik başarıları artıyor. Ancak kahvaltı yapmayan çocuklar genellikle okula çok az enerjiyle giderler ve derslere olan ilgilerini kaybederler. Kahvaltıda yumurta, taze sebzeler, kepekli ekmek ve zeytin bulunmalıdır. Taze sıkılmış meyve suları tüketilebilir ancak hazır meyve sularından uzak durulmalıdır. Paketli ürünlerden ve fast food ürünlerinden mümkün olduğunca uzak durulmalıdır. Sabahları sadece hamur işleri ve simitlerden oluşan kahvaltı sağlığınıza son derece zararlıdır. Kahvaltı yapmayan bireylerde stres, gerginlik, öfke gibi durumlar daha sık görülür. Güne iyi bir kahvaltıyla başlamak, sağlıklı ve mutlu bir yaşam için vazgeçilmez bir alışkanlıktır” dedi.

'AKŞAM YEMEĞİ ERKEN SONLANDIRILMALI'

yemek masası table4

Sağlıklı yaşam için kahvaltı kadar akşam yemeğinin de önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Göral, şöyle konuştu: “Yatmadan en az 5 saat önce akşam yemeği yemeyi bırakmalısınız. “Ayrıca akşam yemeğinde yoğurt veya sebze gibi daha hafif yiyecekler tercih edilmelidir.”

DHA
Bu içerik Nilgün Akbıyık tarafından yayınlanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: