
Uzm sünnetteki yanlış uygulamalardan bahsetti. Dr. Cavlaldak, “Sünnet, yapı açısından nispeten basit cerrahi uygulamalardan biridir. Lokal anestezi ile birkaç dakika içinde gerçekleşir. Kişi hızlı bir iyileşme aşamasından sonra normal ömrüne geri döner. Ancak bazen uygulama sırasında bazı hatalar nedeniyle ve uygulama sonrasında, kalıcı bir süreç nedeniyle problemler ortaya çıkamazsınız. Kalıcı gelişme, daha ciddi cerrahi aralantılar, gelecekteki sorunlar gerektiğine neden olabilir.
Sünnet yaşının etkisine atıfta bulunur. CAVALDAK, “Sünnet yaşı penis hataları için önemli bir unsur değildir, ancak uzmanların ortak görüşü, sünnetin 6 ay ile 5-7 yıl arasında yapılmasıdır. Bununla birlikte, sünnet hataları söz konusu olabilir. Bunlar, kanal aşamasında enfeksiyon riskini yeniden üretme açısından istenmeyen olan çocuğun yaşam standartlarını azaltmak için gerekli önlemlerdir.
“Duyum sorunlarının kaybı olabilir”
Cavleldak, penis sünnet sırasında sinir dokularını kaybederse, duyumların kaybının doğal olarak türetildiğini vurguladı: “Bu nedenle, kişinin yetişkin aşamasında cinsel yaşam etkilenebilir. Eklentinin uygunsuz kullanımı, bu duruma yol açmayacak faktörlerden biridir. Bu durum açılmamalıdır.
“Enfeksiyonların iyileşmesi önemli değildir”
Cavlelak, sünnetin çok kısa ve deridi olmayan bir cerrahi prosedür olduğunu da sözlerine ekledi.
Diyerek şöyle devam etti: “Prosedürden sonra riskli bir durumdan kaçınmak için sahada bir doktor tarafından gerçekleştirilmesi gereken hassas bir operasyondur. Yaz tatili, çocuklarımızın sünnetinin hızlı ve enfekte olmayan bir iyileşme süreci olması için en uygun anlardan biridir. Yenidoğan (ilk 30 gün), hayat hisseden bir çocuk için işe yaramaz bir yük yaratacaktır.”