Cuma, Eylül 20

Korkunç yaz kabusu! Salgın boyutlarına ulaştı: Acil servisler dolu! “Manuel temasla bulaşıyor”

Bulantı, kusma ve ishal… Bağırsak gribi herkeste aynı belirtilere neden olur. Havaların ısınmasıyla ve grip vakalarının azalmasıyla birlikte artık mide gribi salgını da başladı. İsmi tuhaf gelse de günümüzde pek çok insan aynı salgından etkileniyor. Bu hastalık esas olarak el hijyeni ve yemek pişirme alışkanlıkları yoluyla bulaşır. Bağışıklık sistemi sağlıklı olan hastalarda bu virüsler çok uzun süre hayatta kalmıyor ancak bağışıklık sistemi zayıf olanlarda hastalığın iyileşmesi uzun zaman alıyor.

Artık bu haberi dinleyebilirsiniz. Uygulamayı şimdi indirin!

Pek çok insan bunu duymamıştır, ancak bugünlerde mide gribinden muzdarip pek çok insan var. ATV Ana Haber’in haberine göre hastalar, hastanelerin acil servislerine çoğunlukla mide bulantısı, kusma ve ishal şikayetiyle başvuruyor.

Melez

Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Uygar Düzci, “Tıpkı gribin virüslerden kaynaklandığı gibi. Bahsettiğimiz ishallerin çoğu da virüslerden kaynaklanıyor. Özellikle hijyenik olmayan ortamlarda tüketilen gıdalar, içecekler, ellerle temas. Ağızda yani mide-bağırsak sisteminde aldığımız mikroplar bizde ishal olarak kendini gösterir. “En az 3 dakika boyunca ellerimizi ağzımıza sokmamalı veya hiçbir yiyeceğe sabunla yıkamadan dokunmamalıyız. Eğer tatlı yiyeceksek. veya pirinçte çok hızlı bakteri üretirler. Maalesef buzun çoğu musluk suyundan yapılıyor ve bakteri ya da virüs içerebiliyor.” dedi.

iStock-1411413404

Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Esin Korkut, şunları söyledi: “Özellikle yaz aylarında karşılaşıyoruz. Bu dönemde yediklerimize biraz dikkat edersek ve sıvı alımımızı biraz artırırsak, bulantı, kusma ve ishale neden olan bir hastalıktır. iki ya da üç gün içinde.” dedi.

Önceki içerik Sonraki içerik
Aşırı sıcaklar depremi tetikler mi?  Tüysüz uyardı: İki alana dikkat edin!Aşırı sıcaklar depremi tetikler mi? Tüysüz uyardı: İki alana dikkat edin!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber