Cuma, Eylül 20

Aşırı sıcaklara dikkat: Kalp krizi riskini 2 kat artırıyor! Bu gruplara özel önem verilmeli

Yurt genelinde aşırı sıcaklar etkisini sürdürüyor. Sıcak çarpması gibi hastalıklara neden olan aşırı sıcak havalar, kalp ve akciğer hastalığı olan kişilerde kalp-damar sorunlarını artırabildiği gibi solunum bozukluklarına da neden olabiliyor. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Servet Altay, mevsim normallerinin üzerinde sıcak havaların insan sağlığını olumsuz etkilediğini söyledi.

Artık bu haberi dinleyebilirsiniz. Uygulamayı şimdi indirin!

SICAK HAVADA HASTALIK TEHLİKESİ

Sıcakların kalp krizi, kalp yetmezliği ve aritmi gibi sağlık sorunlarına yol açtığını belirten Altay, özellikle risk grubundaki hastaların ve yaşlıların dikkatli olması gerektiği uyarısında bulundu.

TÜM BU GRUPLARIN ÖNCE DİKKATLİ OLMASI GEREKİR

iStock-1562768056

Sıcak havanın vücudun ısı dengesini bozarak kalp sağlığını doğrudan etkilediğini anlatan Altay, şöyle konuştu: “Hava sıcaklığının 20 derecenin üzerine çıkması durumunda, sıcaklığın her derece artmasıyla kalp krizi riskinin yüzde 2 arttığı görüldü. özellikle 65 yaş üstü bireyler için. Sıcaklık ne kadar yüksekse kalp krizi riski de o kadar artıyor.” “Ayrıca hipertansiyon ve ritim bozuklukları da ortaya çıkıyor. Beyin kanaması gibi olumsuz etkileri de gözlemleyebiliyoruz. Bu nedenle kronik hastalığı olan kişiler ve yaşlılar çok dikkatli olacak.” dedi.

“BOL SIVI TÜKETİN”

iStock-1391812484

Profesör. Altay, sıcaktan korunmak için bol sıvı tüketmek, yağlı yiyeceklerden uzak durmak, meyve ve sebze ağırlıklı hafif öğünleri tercih etmek gerektiğini söyledi. Altay, günün en sıcak saatlerinde mümkün olmadıkça dışarı çıkılmaması gerektiğini sözlerine ekledi. (AA)

Önceki içerik Sonraki içerik
Hizbullah'tan İsrail'e saldırı! "Onlarca füze fırlatıldı"Hizbullah’tan İsrail’e saldırı! “Onlarca füze fırlatıldı”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber