Perşembe, Ekim 3

Vücudu zehirliyor! Sakın böyle pişirmeyin

Tavuk pek çok kişi tarafından severek tüketilmektedir. Yemeklere lezzet katan ve içerdiği proteinler sayesinde vücuda faydalı olan tavuk, doğru pişirilmediği takdirde zehir yayabilir. Tavuğu pişirmeden önce ve saklama şekliyle yapılan hatalar bakterilerin yayılmasına neden olur. Tavuk etini buzdolabında saklarken dikkatli olmanız gerekir. Tavuk paketleri sulu, sızıntılı ve akıcı olma eğilimindedir. Bu durumda buzdolabında bulunan meyve, sebze gibi diğer gıdalara da bulaşabilir. Bu nedenle tavuk etini buzdolabı poşetinde ve mümkünse buzdolabının alt çekmecesinde saklamak gerekir. Buzdolabı poşetine sarılı tavuk etlerini tabağa dizin. Tabak dökülen meyve sularını yakalayacak ve sakladığınız her şeyi koruyacaktır. Tavuk eti oda sıcaklığında bırakıldığında içindeki bakteriler çok hızlı çoğalabilir. Salmonella özellikle sıcak mevsimde çoğalır. Tavuğu tezgahta çok uzun süre bırakırsanız gıda zehirlenmesine neden olacak bakterilerin üremesine zemin oluşturabilirsiniz. Soğutulmuş tavuğu çözülmesi için tezgahın üzerine veya lavaboya koymayın. Bunun yerine tavuğu pişirmeyi planladığınız geceden önce buzdolabında çözdürün. Tavuğunuzu pişirmeden önce yıkarsanız büyük bir hata yapıyor olabilirsiniz. Çiğ tavuğu pişirmeden önce yıkamanıza gerek yoktur. Çünkü tavuğu temizlemeyi düşünürken bakterileri çok çabuk yayabilirsiniz. Araştırmalar, kümes hayvanlarını yıkadığınızda bakterilerin lavabonun bir metre yakınına sıçrayabileceğini gösteriyor. Tavuğu yıkamadan paketinden çıkar çıkmaz pişirin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber