Pazar, Ocak 12

Sıcak havalarda burun kanamalarına dikkat!

genişletmek

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yavuz Selim Yıldırım konu hakkında bilgi verdi.

– Kanama sorunu yaşayanlar,
-Antikoagülan kullananlar,
-Yüksek tansiyon ve burun alerjisi olanlarda burun kanaması daha sık görülür.

Yazın burun ameliyatı olsak çok kanar mı?

Mevsimin müdahaleye doğrudan etkisi yoktur. Ancak burun ameliyatını tatille birleştirmek isteyenler için güneşe maruz kalma ve gözlük kullanımı sınırlıdır. Özellikle yurt dışından gelip ameliyat olmak isteyen ve ülkemizde tatile gitmek isteyenlerin, sıcak iklimden dolayı ameliyat sonrasında hareketlerini biraz azaltmaları ve bol sıvı tüketmeleri gerekmektedir, aksi takdirde sıvı sızıntısına bağlı olarak baş dönmesi, baş dönmesi ve bayılmalar meydana gelebilir. . Sıcak hava sıvı ve tuz kaybını artırır, kan damarları genişler ve kan basıncı düşer, terleme ve buharlaşma yoluyla kaybedilen sıvıların yerine konması gerekir.

Sıcak havalarda burun fonksiyonları bozulur mu?

Sıcak hava burun kuruluğunu arttırıp kanama eğilimini arttırabilir ancak bunun dışında herhangi bir olumsuz etkisi yoktur.

Burun tıkanıklığı nasıl giderilir? Burun spreyi, deniz suyu kullanmalı mıyız?

Burun tıkanıklığına çözüm olarak önce deniz suyunu kullanın! Açılmıyorsa başka yapısal sorunlar olabilir. Uzman bir doktora başvurun. Başka spreyleri denemek sorunu maskeler ve çözümü zorlaştırır. Örneğin; Bazı burun spreyleri bağımlılık yapar ve sağlığımızı olumsuz etkiler.

Yaz aylarında burun estetiği yapılabilir mi?

Her mevsim yapılabilir. Rinoplasti hastalarının cilt ve deri altı dokusundaki ödem ve şişliklerin kaybolması için biraz zamana ihtiyaçları vardır.

Burun tıkanıklığı sağlığımızı nasıl etkiler?

Yavuz Selim Yıldırım, “Gün içinde koşarken, merdiven çıkarken veya spor yaparken burun tıkanıklığı nedeniyle yeterince nefes alamıyoruz ve kalbimiz yoruluyor. Geceleri burun tıkanıklığı nefes almanın tıkanmasına neden oluyor, uykuya neden oluyor. apne (uyku sırasında nefesin kesilmesi). Uyku apnesi kan basıncının artmasına, kalp ritminin bozulmasına ve uykunun bozulmasına neden olarak vücudu olumsuz etkiler. Gece uykunun tıkanmasına bağlı olarak kalp krizi ve felç riski artar. gündüz uyku, sinirlilik, unutkanlık, diş çürüğü, sabahları ağız kuruluğu ve ağızda kötü tat hissi olduğunu belirterek, “Bütün bunların çözümü aslında çok basit, burnunuzdan normal nefes alın” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: