Prof., sağlık tavsiyeleri ve şifa veren tedavi tarifleriyle adından söz ettiriyor. Dr. İbrahim Saraçoğlu, zihni açan en etkili bitkiyi önerdi. Salatalara eklediğimiz, büyüleyici aromasıyla şerbet hazırladığımız fesleğen bitkisinin omega-3 kaynağı olduğunu duyunca insanlar çok şaşırıyor. Profesör. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun fesleğen hakkında verdiği değerli bilgileri haberimizde topladık.
TAM BİR OMEGA-3 DEPOSU: ZİHİNSEL PERFORMANSINIZI 10 DAKİKA İÇİNDE ARTIRIN!
DİYABET AĞRISINI AZALTIR
Fesleğenin en önemli özelliği şeker hastalığına bağlı nöropatik bozukluklara faydalı olmasıdır. Nöropatik ağrı, sinirlerin ağrı ileten bölgelerinde ortaya çıkan ve ağrı kesicilerle kolayca giderilemeyen ağrı olarak tanımlanır. Bunun için 3-4 adet fesleğen yaprağı tüketin. Öğleden önce veya öğleden sonra uygulayabilirsiniz. Bu, diyabette nöropatik ağrının hafifletilmesine yardımcı olur.
BİR KONUYA DİKKAT VERMİYORSANIZ ONU TÜKETEBİLİRSİNİZ
Zihinsel konsantrasyon sorunu yaşıyorsanız yani bir konuya dikkat edemiyorsanız fesleğen tüketebilirsiniz. Fesleğen hafıza gücünü ve performansını arttırır. Fesleğenin içerdiği etken madde aynı zamanda bağışıklık sistemini de güçlendirir.
%48 OMEGA-3 İÇERİR
Fesleğende Omega-3 %48, Omega-6 %21, Oleik asit ise %13 oranında bulunur. Yapılan araştırmalar zeytinyağının %48’inde bulunan oleik asidin tekli doymamış bir yağ asidi olarak hipertansiyon riskini azalttığını ve kolesterolü dengeleyerek kalp-damar hastalıklarına karşı koruma sağladığını ortaya koymuştur. Ayrıca şeker hastalarının insülin ihtiyacını azaltır ve kanser türlerine karşı koruyucu etki gösterir.
ÇOCUKLARDA DİKKAT DAĞILMASINI AZALTIR
Bu yağlar beynin fonksiyonel işleyişi için birincil öneme sahiptir. Bu nedenle fesleğeni çiğnediğinizde doğrudan beyninize aktarılabilir. Saraçoğlu, “Fesleğeni şiddetle tavsiye ediyorum.” Verilen bilgilere göre fesleğenin çocuklarda hafıza kapasitesini artırma, dikkat dağınıklığını azaltma ve beyin performansını artırma konusunda doğrudan etkisi bulunuyor.
“10 DAKİKA SONRA REYHAN SİZE BU FARKI GÖSTERECEK”
Fesleğeni çiğnemeye başladığınızda tarçın, anason, kekik, rezene ve lavanta aromasını alırsınız. İbrahim Saraçoğlu, fesleğenin faydalarını şöyle anlattı: “Bunu hemen hissedeceksiniz. Tükettikten 10 dakika sonra fesleğen size bu farkı gösterecektir.”