Çarşamba, Mart 12

İyileşme, meyve vermez: kolesterolü azaltır, Alzheimer ve kanseri önler!

Bağırsak sağlığı, hipertansiyon, diyabet, kalp hastalığı, obezite ve kanser riskinde azalma da dahil olmak üzere çok sayıda fayda olarak bilinmesine rağmen, kış meyvesi olarak bilinmesine rağmen, dört mevsim boyunca tezgahlarda görebilirsiniz. . C vitamini kaynağı olan Apple’ın faydalarını öğrenmek için şaşırır.

Yüksek kolesterol ve kan basıncını azaltır

Çalışmalar, elma tüketimini, elmalardaki çözünür lifin kolesterolünün faydaları ile ilişkili olabilen kardiyovasküler hastalık riskinde bir azalma ile ilişkilendirmiştir. Çözünür lif, kan damarlarının duvarlarının astarında kolesterol birikimini önlemeye yardımcı olur. Bu kalbinizin sağlığı için çok iyidir. Çalışmalarda, günde iki elma yiyen insanların hem LDL kolesterol seviyeleri (“kötü”) hem de trigliseritler azalmıştır.

Sindirim sistemini düzenler

Apple’ın içeriğinde bol miktarda bulunan çözünür lifin en büyük avantajlarından biri sindirim sistemini düzenlemektir. Çözünür lif, sindirimi yavaşlatarak kendinizi dolu hissettirir ve ayrıca kan şekerini kontrol etmenize yardımcı olan glikoz sindirimini yavaşlatır. Apple’ın kabuğu, diğer kullanışlı olmayan fiberler içerir. Çözünmeyen lif kabızlık için çok iyidir. Eğer kabızlıysanız, elmayı kabuğuyla yemelisiniz.

Bağışıklık sistemini destekler

Elma, bağışıklığı destekleyen en önemli meyvelerden biridir. Bağışsızlığı güçlendiren antioksidanlar ve C vitamini ile doludur.

Istock-1481236155

Diyabet dostça

Tip 2 diyabetiniz varsa, diyete elma eklemeyi düşünün. Tabii ki, onlar bir meyve, ancak diyabetli insanların meyve yiyememesi yaygın bir hatadır. Bu durumda Mayo Clinic, sempatik elma lifinin kan dolaşımındaki şekerin emilimini yavaşlatmaya ve kan şekeri seviyelerini iyileştirmeye yardımcı olabileceğini söylüyor. Ek olarak, mayo için, çözünür lifli sağlıklı bir diyet, ilk etapta tip 2 diyabet geliştirme olasılığını azaltabilir.

Kanseri önler

Kanseri önlemenin tanımlanmış bir yolu olmasa da, elmalar bu hastalıklara karşı mücadelede rol oynayabilir. Çalışmalar, kanser riskini azaltabileceklerini, elmalardaki antioksidanlarla ilişkili olduğunu düşündüklerini göstermektedir. Geçmişte yapılan aramalar, elmanın antioksidanlar açısından zengin olduğunu ve laboratuvar çalışmaları bu antioksidanların kanser hücrelerinin büyümesini sınırladığını göstermiştir.

Istock-458047741 (1)

Alzheimer hastalığını önleyebilir

Çalışmalar, elma, Alzheimer hastalığı ve demans tipindeki flavonoidlere karşı etkili olduklarını göstermiştir. Başka bir çalışmada, elmalarda bir flavonoid olan Quercetin, oksidatif hasar ile nöronlar buldu ve diğer anti -Alzheimer hastalıkları içeriyordu.

Bağırsağı sağlıklı tutar

Elma, prebiyotik pektin adı verilen bir nişasta içerir. Cleveland Clinic’e göre, prebiyotikler önemlidir çünkü bağırsakta “iyi” bakterileri beslemeye yardımcı olurlar; Ayrıca bağışıklık fonksiyonunu güçlendirir, hormonal üretimi uyarır ve vücudun bazı mineralleri (kalsiyum ve fosfor gibi) emmesine yardımcı olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: