Cumartesi, Temmuz 5

Güneşin belirtileri nelerdir? Güneş sıçrama tahtasını nasıl anlarım? Tedavi yöntemleri nelerdir?

genişletmek

Kaynak:Cnnturk.com

Güneşin belirtileri nelerdir?

Güneşin etkisi, yüksek sıcaklık maruziyeti nedeniyle meydana gelen vücutta aşırı ısınma durumunu temsil eder. Sıcak maruz kalmanın en önemli seyri sırasında, vücut sıcaklığı yaklaşık 40 dereceye ve daha fazlasına yükselebilir. Bu, özellikle yaz aylarında daha yaygındır. Güneş gözlüğü, yürüme bozukluğu, baş dönmesi, bilinç kaybı, ter, bulantı, zihinsel durum bozuklukları, yüksek ateş, kusma ve baş ağrısı gibi sinir sisteminin hastalıkları çeşitli semptomlar gösterir. Bu semptomlara ek olarak, aşağıdaki semptomlar gözlenebilir;

Sıcak ve kuru cilt,

Baş dönmesi,

Zayıflık, bayılma, yorgunluk,

Titreme, çarpıntı,

Kas krampları,

Ciltte ağrı,

Daha fazla eğilim olarak çeşitli semptomlar da ortaya çıkabilir.

Sıcak bir koma olarak da tanımlanan klinik tablo, cildin kızarıklıklarının yokluğunda yüksek ateş ve solunumda düzensizlikler bulunmaz. Vücuttaki aşırı su kaybı, yüksek ısı nedeniyle vücutta gözlenebilir ve bu nedenle vücut sıvısının elektrolitlerinin dengesi önemli ölçüde tehlikeye atılır.

Eğer sıçrama tahtası hemen tedavi edilmezse, gelecekte bazı önemli sağlık sorunlarına ve hatta insan yaşamlarının kaybına neden olabilir. Kişinin farkındalığını kaybetmeden gerekli tüm müdahaleler, sinir sisteminde meydana gelebilecek hasarı da önleyebilir.

Güneş sıçrama tahtasını nasıl anlarım?

Özellikle bebeklerde ve genellikle 5 yaşın üzerindeki çocuklarda, güneş stroku sıcak bir ortamda veya sıcak bir ortamda aşırı aktivite nedeniyle meydana gelen bir koma ve yorgunluk durumunda ortaya çıkabilir. Bu, tedavide geç olduğunda böbrek ve kalp yetmezliği ve serebral kanama gibi kalıcı hasara neden olabilir. Buna ek olarak, insan yaşamlarının kaybına bile neden olabilir.

Suns ezme tedavi yöntemleri nelerdir?

Suntrokes’e ciddi şekilde maruz kalan kişilerde, vücut ısısı hızla artar ve bu artış zamanla önlenemezse, hasta 30 dakika kısa bir süre içinde ölebilir veya böbrekler veya karaciğer gibi organlara kalıcı hasara neden olabilir. Acil servisi güneş vakaları için çok önemlidir. Hastaneye kabul eden güneş paneli vakalarında, doktor hastanın tüm semptomlarını inceler ve kan basıncını vücut sıcaklığı ile değerlendirir.

Vücut sıcaklığının değerlendirilmesi sırasında rektal sıcaklık dikkate alınır. İdrar ve kan testleri hasta tarafından yapılır ve tedavi vücut elektrolitlerinin dengesine göre uygulanır. Güneş darbesindeki en yaygın komplikasyonlardan biri olan böbrek yetmezliği durumunda, hasta birkaç hafta daha birkaç hafta boyunca gözlemlenmelidir.

Güneş için alerjinin belirtileri nelerdir? Güneş için alerjiyi nasıl anlarım? Tedavi yöntemleri nelerdir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: malta dil okulu fiyatları