Cuma, Aralık 27

Sadece abur cubur yiyen 12 yaşındaki çocuk kalıcı olarak kör oldu!

New England Journal of Medicine yakın zamanda hamburger, patates kızartması, çiftlik sosu, donut ve şekerli meyve suyuna dayanan abur cubur diyeti nedeniyle kör olan 12 yaşında otizmli bir erkek çocuğun vakasını belgeledi. Çocuğa otizm teşhisi konmuştu ve belirli yiyecek türlerine karşı aşırı bir fobisi vardı, bu nedenle ebeveynleri onun diyetine hayati besinleri dahil etmenin imkansız olduğunu düşünüyordu.

BİR GECE GÖRMEDİĞİNİ BAĞIRARAK UYANDI.

İsmi açıklanmayan çocuk, bu yılın başında sabah ve akşam saatlerinde görme sorunları yaşamaya başladı, ancak gün içinde görüşü oldukça normaldi. Görüşü hızla bozulmaya başladı ve altı hafta içinde ancak ebeveynlerinin engelleri aşmasına yardım etmesi durumunda hareket edebildi. Sonra bir gece göremediğini haykırarak uyandı.

fast food burgeri

Çocuğun ebeveynleri onu hastaneye götürdü ve yapılan testler, çocuğun optik sinirlerinin sağlığı için hayati öneme sahip besin maddelerinin eksik olduğunu ortaya çıkardı. Bir süre önce sinirleri erimeye başlamıştı ve hastaneye vardığında tamamen bitkin durumdaydı. Doktorlar, takviye almasına rağmen durumunun o kadar ilerlemiş olduğundan, görme yetisini geri kazanmak için hiçbir şey yapılamayacağından korkuyor.

“GERİ DÖNÜŞÜLEMEZ”

göz sağlığı

Araştırmacılar, “Maalesef hastanın optik atrofisi şiddetliydi. Bu kadar ileri bir aşamada tespit edilirse, bu ciddi görme kaybının geri dönüşü yoktur. Hastalığın erken döneminde tespit edilirse, beslenme eksikliğinin düzeltilmesi görmede bazı iyileşmelere yol açabilir” dedi. diye yazdı. diye yazdı.

hamburger

Hastanedeyken A, C, D ve K vitaminleri, kalsiyum, tiamin, bakır ve çinko takviyeleri verilen çocuğa, davranış terapisi sayesinde hamburgerin yanında marul ve peynir yemeye başladı. Ailesi meyve suyu kutularına açık bir katkı maddesi ekledi ancak bir süre sonra bunları reddetmeye başladı. Ne yazık ki bu bulguların hiçbiri çocuğunuzun görüşünü yeniden kazanmasına yardımcı olamaz.

iStock-1908914735

Boston Çocuk Hastanesi doktorları, çocuğun kaçıngan/kısıtlayıcı gıda alımı bozukluğundan (ARFID) muzdarip olduğunu söyledi. Otistik çocukların yaklaşık yarısını değişen derecelerde etkileyen bir yeme bozukluğudur. Bu aşırı bir durumdu ama kesinlikle tekil değildi. Benzer vakalar daha önce İngiltere ve ABD'de de rapor edilmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: