Perşembe, Eylül 19

Uzmanlar gluten tartışmasına son verdi! Glutensiz beslenme sizin için iyi mi?

Bir süre çoğumuzun varlığından bile haberi yoktu. Hassas kişilerin sayısı arttıkça glutenden uzak durma hissi de artmaya başladı. Glutensiz beslenme moda oldu. ATV Ana Haber’e konuşan uzmanlar, gluten konusunda önemli bir uyarıda bulunarak, yalnızca hassas kişilerin uzak durması gerektiğini söylüyor.

GLUTEN VEYA GLUTENSİZ MI?

Bazıları glutensiz beslenmeyi tercih ederken, bazıları da gluten içeren beslenmeyi tercih ediyor. Ancak son araştırmalara göre sağlıklı bireylerin glutensiz beslenmeye devam etmesi şart değil.

HASSASİYETİ OLANLAR UZAK DURSUN

Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Uygar Düzci şunları söyledi: “Glutensiz beslenme çok tavsiye edilen bir durum değil. Glutensiz beslenme çölyak hastalığı dediğimiz gluten duyarlılığı olan kişilerde ortaya çıkan bir durumdur. Ekmek, pirinç veya tahıl tüketin ve şişkinlik rahatsız edici hale gelirse gluten tüketmemeniz tavsiye edilir.” dedi.

Ekran görüntüsü 2024-07-09 134614

Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Hüseyin Atilla Bektaş, “Glutensiz beslenmenin herkes için daha sağlıklı olduğunu iddia ediyorlar ancak araştırmalar durumun böyle olmadığını gösteriyor. Önemli olan tam tahıllı ekmek tüketmek. kepek ve ruşeymden ayrılmamış makarna, buğday, unlu mamuller ve bulgur pilavında hiçbir sakınca yoktur.” .” açıklamasını yaptı:

Sıkmak
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Skandal Çocuk kitabındaki ‘ensest ilişki’ skandalı! Bu açıklamalara tepkiler geldi.
Ayşe Ateş'ten zehirli açıklama: Bağımlılar!Ayşe Ateş’ten zehirli açıklama: Bağımlılar!
Sel suları tek ulaşım yolunu tıkadığında mahsur kaldı.Sel suları tek ulaşım yolunu tıkadığında mahsur kaldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber